exclusieve verlichting
klassieke lampen
lampekappen in uw interieurkleuren

Fille Giselle

Naam van de lamp: Fille Giselle. Leverbaar in door u gekozen 3 kleuren, waarvan 1 goudkleurig voor de details, welke ook een andere kleur kan zijn. Prijs: E. 598,50  met schaalmodel lampenkap. In marmer- of houtimitatie met schaalmodel kap: E. 648,–.
Lampenvoet ongedecoreerd E. 318,50 incl. lampenkap. 

De hier afgebeelde lampenkap kost E. 100,– en is in de prijs inbegrepen.
Lampenkap naar keuze en welhaast allen tegen een meerprijs. Een schaalmodel lampenkap, in de vorm van een Chinese hoed is de goedkoopste. Het is het mooiste en het meest lichtgevend wanneer de breedte van de onderzijde van de lampenkap even veel cm ’s bedraagt als de hoogte van de lampenvoet, dus 45cm.

Het is mogelijk van uw eigen dunne stof een lampenkap te laten maken en de lampenvoet te laten decoreren  in de kleuren van de kap. U kunt dus 3 kleuren kiezen, waarvan 1 goudkleurig voor de details, welke ook een andere kleur kan zijn. Uw interieurkleuren kunt u dus verwerken in uw lampenvoet, of u kunt kiezen uit de vele kleurenstalen van de ontwerper. De prijs van de lampenkap is afhankelijk van het model en van de stof- keuze, chintz of zijde.

De prijs is inclusief het meerdere malen verrichtte gladde lakwerk. Het is ook mogelijk, onder aftrek van de lakarbeidskosten, een andere decorateur het lakwerk te laten verrichten. De lampenvoet is van hout en dus 45cm. hoog, voldoende hoog om goed bij te kunnen lezen. De levertijd bedraagt 6 tot 8 weken.

De ontwerper is niet verantwoordelijk voor te late levering van toeleveranciers, welke in een contract vastgelegde periode moeten leveren. De ontwerper is tevens niet verantwoordelijk voor juridische gevallen van overmacht. De lampenkaphoogte, zoals afgebeeld, is 26cm. en dit is welhaast de Gul- den Snede, 0,618, van de lampen voethoogte, 45cm. Iedere lampenvoet wordt aan de onderzijde gesigneerd met een verwarmd metalen stempel, zoals dat ook gebeurde door de gildeleden in de 18e eeuw, gedateerd en genummerd.

Reeds vroeg kwam de naam Giselle in Frankrijk voor o.i.v. een dochter van Karel de Eenvoudige, gehuwd met Rollo, eerste hertog van Normandië. Het is ook de naam van een koningin van Hongarije, gemalin van Stefanus I, ca. 985 geboren als dochter van Hendrik II van Beieren. Zij deed zeer veel voor de verbreiding van het christendom in Hongarije en schonk veel van haar bezit aan armen en kerken. De naam kreeg vooral weer populariteit door Reichsgraefin Gisela van E.  Marlitt (1869) en de Franse balletmuziek Giselle (1841) van C. A. Adam.


De filosofie van Style Palazzo

Begin 1985 richtte ontwerper van "Style Palazzo" een stichting op voor het idealistisch-culturele doel de stijl indien mogelijk over Europa uit te dragen. De interieurstijl is de eerste homogene stijl na het Ard Déco.

Meer over de filosofie


Onze catalogus

Iedere lampevoet is leverbaar in de kleuren van uw interieur: in effen kleuren, in perfecte marmerimitaties met zeer weinig of meerdere aderen en in perfecte hout- en/of wortelhoutimitaties. Wilt u alle lampen bekijken?

Ga naar de catalogus


 

Style Palazzo  

+31 30 69 196 99

stylepalazzo@gmail.com 

Bernard C. M. de Valk

Laan van Vollenhove 2413, 3706 HG Zeist