exclusieve verlichting
klassieke lampen
lampekappen in uw interieurkleuren

De filosofie achter de nieuwe interieurstijl “Style Palazzo”

Begin 1985 richtte ontwerper van “Style Palazzo” een stichting op voor het idealistisch-culturele doel de stijl indien mogelijk over Europa uit te dragen. De interieurstijl is de eerste homogene stijl na het Ard Deco.

De naam van de stichting “Le Faucon d’Autriche” en zij is ingeschreven bij de Amsterdamse Kamer van Koophandel onder nummer 41.204.241. De stijl is geïnspireerd op het Neoclassicisme, de stijlen van 1757 tot ca. 1850, tevens de stijlen waarin de rechte lijnen domineren i.t.t. de Barok en de Rococo.

De ontwerper van “Style Palazzo” bereidt zich zeer serieus voor op het schrijven van boeken over de Neoclassicistische interieurstijlen en bezit reeds meer dan 4500 foto’s en dia’s en een zeer dik manuscript.

Het eerst uitgevoerde ontwerp betreft het bergmeubel “Colonia Augustina”. Het is het streven van de ontwerper de volgende eigenschappen in de meubelstijl te combineren: de lichte elegantie van de Louis XVI-stijl; de evenwichtige statigheid van de Engelse Sheraton-stijl; de welhaast keizerlijke formele statigheid van de Franse Empire-stijl en de charmante speelsheid van het Oostenrijkse en Duitse Biedermeier.

De Gulden Snede-verhouding, A:B = B:(A+B) ofwel 3,82:6,18 = 6,18:10 werd reeds door de Grieken en Romeinen toegepast in hun bouwkunst en wordt ook zeer veel toegepast door de ontwerper van “Style Palazzo” in zijn lampen en meubelstijl.

Ook de verhoudingen van het menselijk lichaam naar Leonardo da Vince worden in “Style Palazzo” zeer veel toegepast. Het menselijk lichaam is ook te verdelen in 4 gelijke delen en de hoogte van het gezicht in 3 gelijke delen.

Voor het menselijk oog is het aantal van 5 vingers gemakkelijk te overzien. Indien een hand 6 of meer vingers zou hebben, zou het menselijk oog en zijn geest moeten gaan tellen. Om deze reden bestaat zo goed als ieder meubelstuk of lamp uit nooit meer dan 5 elementen.

Omdat het menselijk oog altijd het midden zoekt, zijn de elementen van een meubelstuk altijd gegroepeerd rond een centraal gelegen element, zodat het bekijken van een meubelstuk op langere termijn altijd aangenaam zal blijven en daardoor voor een koper een “joy for ever” wordt.

Het is de bedoeling van de ontwerper dat de vormgeving van een lamp of meubelstuk op langere termijn steeds mooier wordt voor de beschouwer door de toepassing van de proporties van het menselijk lichaam naar Lenoardo da Vinci. De in meubelstukken ingelegde sterren van verschillende houtsoorten moeten het interieur van de koper een zonnige uitstraling geven.

De ontwerper

 

Bernard C. M. de Valk
Laan van Vollenhove 2413
Montessoriflat
3706 HG Zeist

+31 30 69 196 99

stylepalazzo@gmail.com

Vraag naar gratis kleurenbrochure; ieder interieurobject is geregistreerd en beschermd en wordt gesigneerd gedateerd en genummerd.


De filosofie van Style Palazzo

Begin 1985 richtte ontwerper van "Style Palazzo" een stichting op voor het idealistisch-culturele doel de stijl indien mogelijk over Europa uit te dragen. De interieurstijl is de eerste homogene stijl na het Ard Déco.

Meer over de filosofie


Onze catalogus

Iedere lampevoet is leverbaar in de kleuren van uw interieur: in effen kleuren, in perfecte marmerimitaties met zeer weinig of meerdere aderen en in perfecte hout- en/of wortelhoutimitaties. Wilt u alle lampen bekijken?

Ga naar de catalogus


 

Style Palazzo  

+31 30 69 196 99

stylepalazzo@gmail.com 

Bernard C. M. de Valk

Laan van Vollenhove 2413, 3706 HG Zeist