exclusieve verlichting
klassieke lampen
lampekappen in uw interieurkleuren

Parc Monceau

Naam van de lamp: Parc Monceau. Prijs van de lamp in 3 door u gekozen interieurkleuren: E. 766,–. Prijs van de lamp in perfecte marmer- of houtimitatie: E. 841,–. Zoals afgebeeld in de brochure. Indien u een brochure wenst met de filosofie achter de ontwerpen, bel dan Zeist: 030-6919699 of mail naar stylepalazzo@gmail.com.

De hier afgebeelde lampenkap kost E. 100,– en is in de prijs inbegrepen.
Lampenkap naar keuze en welhaast allen tegen een meerprijs. Een schaalmodel lampenkap, in de vorm van een Chinese hoed is de goedkoopste. Het is het mooiste en het meest lichtgevend wanneer de breedte van de onderzijde van de lampenkap even veel cm ’s bedraagt als de hoogte van de lampenvoet, dus 45cm.

Het is mogelijk van uw eigen dunne stof een lampenkap te laten maken en de lampenvoet te laten decoreren  in de kleuren van de kap. U kunt dus 3 kleuren kiezen, waarvan 1 goudkleurig voor de details, welke ook een andere kleur kan zijn. Uw interieurkleuren kunt u dus verwerken in uw lampenvoet, of u kunt kiezen uit de vele kleurenstalen van de ontwerper. De prijs van de lampenkap is afhankelijk van het model en van de stof- keuze, chintz of zijde.

De prijs is inclusief het meerdere malen verrichtte gladde lakwerk. Het is ook mogelijk, onder aftrek van de lakarbeidskosten, een andere decorateur het lakwerk te laten verrichten. De lampenvoet is van hout en dus 45cm. hoog, voldoende hoog om goed bij te kunnen lezen. De levertijd bedraagt 6 tot 8 weken.

De ontwerper is niet verantwoordelijk voor te late levering van toeleveranciers, welke in een contract vastgelegde periode moeten leveren. De ontwerper is tevens niet verantwoordelijk voor juridische gevallen van overmacht. De lampenkaphoogte, zoals afgebeeld, is 26cm. en dit is welhaast de Gul- den Snede, 0,618, van de lampen voethoogte, 45cm. Iedere lampenvoet wordt aan de onderzijde gesigneerd met een verwarmd metalen stempel, zoals dat ook gebeurde door de gildeleden in de 18e eeuw, gedateerd en genummerd.

Parc Monceau staat bekend als een van de meest aantrekkelijke  parken in Parijs. Het park was het geesteskind van de hertog van Chartres, later de hertog van Orleans, dat hij in 1769 kocht. In het centrum liet hij een  paviljoen bouwen. De hertog huurde Louis Carrogis Carmontelle, een Franse schilder en architect in om de tuin in de Engelse landschapsstijl aan te leggen. Carmontelle voegde een hele reeks beeldhouwwerken toe evenals enkele architectonische curiosa zoals een windmolen, piramide en enkele
Corinthische zuilen. De hertog werd in 1793 onthoofd. Er werd een grote rotonde gebouwd naar het voorbeeld van Bramante’s
beroemde Tempietto in Rome.


De filosofie van Style Palazzo

Begin 1985 richtte ontwerper van "Style Palazzo" een stichting op voor het idealistisch-culturele doel de stijl indien mogelijk over Europa uit te dragen. De interieurstijl is de eerste homogene stijl na het Ard Déco.

Meer over de filosofie


Onze catalogus

Iedere lampevoet is leverbaar in de kleuren van uw interieur: in effen kleuren, in perfecte marmerimitaties met zeer weinig of meerdere aderen en in perfecte hout- en/of wortelhoutimitaties. Wilt u alle lampen bekijken?

Ga naar de catalogus


 

Style Palazzo  

+31 30 69 196 99

stylepalazzo@gmail.com 

Bernard C. M. de Valk

Laan van Vollenhove 2413, 3706 HG Zeist