exclusieve verlichting
klassieke lampen
lampekappen in uw interieurkleuren

Place de la Concorde

Naam van de lamp: Place de la Concorde. Prijs van de lamp in 3 door u gekozen interieurkleuren: E. 928,50. Prijs van de lamp in perfecte marmer- of houtimitatie: E. 1.003,50. Zoals afgebeeld in de brochure.  Indien u een brochure wenst met de filosofie achter de ontwerpen, bel dan Zeist: 030-6919699 of stuur een mail naar stylepalazzo@gmail.com

De hier afgebeelde lampenkap kost E. 100,– en is in de prijs inbegrepen.
Lampenkap naar keuze en welhaast allen tegen een meerprijs. Een schaalmodel lampenkap, in de vorm van een Chinese hoed is de goedkoopste. Het is het mooiste en het meest lichtgevend wanneer de breedte van de onderzijde van de lampenkap even veel cm ’s bedraagt als de hoogte van de lampenvoet, dus 45cm.

Het is mogelijk van uw eigen dunne stof een lampenkap te laten maken en de lampenvoet te laten decoreren  in de kleuren van de kap. U kunt dus 3 kleuren kiezen, waarvan 1 goudkleurig voor de details, welke ook een andere kleur kan zijn. Uw interieurkleuren kunt u dus verwerken in uw lampenvoet, of u kunt kiezen uit de vele kleurenstalen van de ontwerper. De prijs van de lampenkap is afhankelijk van het model en van de stof- keuze, chintz of zijde.

De prijs is inclusief het meerdere malen verrichtte gladde lakwerk. Het is ook mogelijk, onder aftrek van de lakarbeidskosten, een andere decorateur het lakwerk te laten verrichten. De lampenvoet is van hout en dus 45cm. hoog, voldoende hoog om goed bij te kunnen lezen. De levertijd bedraagt 6 tot 8 weken.

De ontwerper is niet verantwoordelijk voor te late levering van toeleveranciers, welke in een contract vastgelegde periode moeten leveren. De ontwerper is tevens niet verantwoordelijk voor juridische gevallen van overmacht. De lampenkaphoogte, zoals afgebeeld, is 26cm. en dit is welhaast de Gul- den Snede, 0,618, van de lampen voethoogte, 45cm. Iedere lampenvoet wordt aan de onderzijde gesigneerd met een verwarmd metalen stempel, zoals dat ook gebeurde door de gildeleden in de 18e eeuw, gedateerd en genummerd.

De Place de la Concorde (“Eendrachtsplein”) is een historisch plein te Parijs in het 8e arrondissement van het centrum. Het beslaat meer dan 8 hectaren. Architect Ange-Jacques Gabriel ontwierp het plein in 1763 in de vorm van een open achthoek. Het werd toen genoemd naar de Franse koning Louis XV. Na de Revolutie werd het plein in een sfeer van verzoening door tot inkeer gekomen revolutionairen in 1795 tot Place de la Concorde omgedoopt. In 1836 kreeg het plein nog meer grandeur door de 23 meter hoge
obelisk van koning Ramses II uit Luxor hier te plaatsen. De obelisk is een van de 3 zogenoemde Naalden van Cleopatra en is een
geschenk van Mohammed Ali, de onderkoning van Egypte. Hij dateert van 1250 v. Chr. en stond ooit voor de Luxortempel. De zuil is bedekt met hierogliefen van de farao Ramses II die deze zuil liet bouwen (met dank aan Wikipedia).

 

 


De filosofie van Style Palazzo

Begin 1985 richtte ontwerper van "Style Palazzo" een stichting op voor het idealistisch-culturele doel de stijl indien mogelijk over Europa uit te dragen. De interieurstijl is de eerste homogene stijl na het Ard Déco.

Meer over de filosofie


Onze catalogus

Iedere lampevoet is leverbaar in de kleuren van uw interieur: in effen kleuren, in perfecte marmerimitaties met zeer weinig of meerdere aderen en in perfecte hout- en/of wortelhoutimitaties. Wilt u alle lampen bekijken?

Ga naar de catalogus


 

Style Palazzo  

+31 30 69 196 99

stylepalazzo@gmail.com 

Bernard C. M. de Valk

Laan van Vollenhove 2413, 3706 HG Zeist